OLIVER  ·  20 ÅR  ·  SOCIAL- OG SUNDHEDSASSISTENT

Jeg hedder Oliver og min faglighed gør forskellen

Mød Oliver, der uddanner sig til social- og sundhedsassistent, og som glæder sig til at komme i praktik i udlandet. Han trives bedst, når faglighed og fællesskab kombineres.

 

Se filmen

Øget faglighed

Jeg kan godt lide at arbejde inden for Social+Sundhed, fordi jeg elsker at arbejde med mennesker, og jeg brænder for at bruge min faglighed til at gøre en forskel. At arbejde i social- og sundhedsbranchen er udfordrende på den gode måde. Jeg møder dagligt borgere, der oplever både fysiske og mentale udfordringer. Jeg sætter en ære i at hjælpe dem, og det gør mig glad, at jeg kan være der til at hjælpe med deres problemer og endnu bedre: løse dem. Min uddannelse gør, at jeg kan gøre en forskel.

Det fede ved uddannelsen er, at vi ikke bare læser om, hvordan man hjælper andre mennesker, men vi lærer det også i praksis.

Vi har for eksempel muligheden for at komme i praktik. Jeg har valgt at tage et praktikophold på et plejecenter i Tyskland. Det bliver udfordrende, men jeg er også sikker på, at det ruster mig til at løse borgernes udfordringer endnu bedre. Generelt kommer det til at give mig en god erfaring både professionelt og personlig, og det vil gavne mig i mit fremtidige arbejdsliv.

Det fede ved vores praktikforløb er også at samarbejde med andre faggrupper i praksis. Det skaber et godt samspil på tværs af fagligheder, og det giver en god forståelse for branchens nuancer. Jeg kan godt lide at bidrage med viden til de andre faggrupper og lære af dem.

“Jeg glæder mig til at bidrage med min faglighed og lære af de andres, når jeg igen skal i praktik. Alles faglighed er vigtig, og ingen kan undværes.”

Fokus på det sociale aspekt

Under uddannelsen er der også stort fokus på at skabe et godt socialt miljø. Der er ikke kun skole og teori på skoleskemaet. Det sociale aspekt af gruppearbejdet er også i fokus. Der er plads til at have det sjovt og glemme fagligheden for en stund. Det store fokus på fællesskab og gruppearbejde har gjort, at jeg har været tryggere ved de nye relationer på studiet. Det har endda betydet, at jeg har fået en masse nye venner.

Underviserne sørger for, at der er plads til alle, og at der ikke er nogen, der holdes udenfor. Det har givet mig evnen til at arbejde i grupper med mennesker, der alle har forskellige kompetencer. Det styrker min personlige og professionelle udvikling.

Det store fokus på gruppearbejde, de mange praktikperioder og den store viden har givet mig masse kompetencer til at gøre en klar forskel for andre mennesker. Det er der ikke særlig mange andre uddannelser, der kan blære sig med.