FREJA  ·  20 ÅR  ·  SOCIAL- OG SUNDHEDSASSISTENT

Jeg hedder Freja og min faglighed gør forskellen

Mød Freja, der har kombineret sin interesse for sundhedssektoren med sin drøm om at hjælpe andre ved at tage uddannelsen som social- og sundhedsassistent.

 

Se filmen

Fra rideskole til Social+Sundhed

Jeg arbejdede gennem en længere periode på en rideskole, hvor jeg stod for et fysioterapihold. Gennem det job fik jeg lov til at tage mig af andre. Især den del af jobbet tiltalte mig. Jeg ønskede at arbejde inden for et felt, hvor det omsorgsfulde aspekt var mere i fokus, og jeg blev opmærksom på sundhedssektoren, fordi min mor selv arbejder inden for feltet.

”Min mor er læge, så helt fra lille af har jeg interesseret mig meget for sygepleje og sundhed generelt.”

Jeg læste først til social- og sundhedshjælper og fandt ud af, at jeg godt kunne tænke mig mere erfaring og endnu mere ansvar inden for mit arbejdsområde. Derfor tager jeg nu en uddannelse til social- og sundhedsassistent. Det er rigtig glad for.

Det, der har overrasket mig mest ved min uddannelse, er måden, som undervisningen foregår på. Der er en del selvstudie, hvilket jeg også havde forventet, men der er også rigtig meget arbejde i grupper på kryds og tværs. Jeg føler virkelig, at min forståelse for mange forskellige fag er blevet styrket.

Jeg troede, at det “bare” var tavleundervisning, men sådan var det slet ikke. Vi involveres i undervisningen, og undervisningen består i høj grad af dialog. Det gør, at vi får en god kontakt til vores undervisere, og de sørger konstant for at briefe en. Underviserne sikrer sig, at alle bliver en del af undervisningen, og det har været udviklende for mig.

Fremtids[-]drømme og forvent[-]ninger

Undervisningen er både teoretisk og praktisk. Jeg har virkelig fået lov til at bruge mine hænder, og jeg har lært mange spændende ting om molekylers opbygning, den menneskelige anatomi, pleje og omsorg. Jeg glæder mig til at få lov til at bruge alt den viden, jeg har fået, når jeg skal i praktik.