METTE  ·  19 ÅR  ·  EUX VELFÆRD

Jeg hedder Mette og min faglighed gør forskellen

Mød Mette, der tager en uddannelse som social- og sundhedsassistent med EUX Velfærd for at få mange fremtidige karrieremuligheder inden for social og sundhed. Med EUX Velfærd får hun de bedste kompetencer til at gøre en forskel – og holde sine muligheder åbne.

 

Se filmen

En verden af muligheder

Jeg valgte først og fremmest EUX Velfærd, fordi jeg har større muligheder ved at tage både en studentereksamen og en erhvervsuddannelse på samme tid. Jeg kan for eksempel læse til sygeplejerske, jordemoder eller psykolog. Det, der inspirerede mig til at læse inden for social og sundhed, er, at jeg kan hjælpe og gøre en forskel for andre mennesker. Jeg har ansvaret for, at de får den bedst mulige pleje, og det er fedt at få kompetencerne til at udfylde det ansvar.

“Det er virkelig udviklende at stå ude ved en borger og vide, at det kun er mig, der kan hjælpe dem. Der er ikke andre end mig. Så det er mit ansvar. Det, synes jeg, er ret sejt!”

EUX Velfærd har overrasket mig meget. For eksempel har jeg lært at bruge teknologiske hjælpemidler, jeg ikke anede fandtes. Det er virkelig nyttigt i min hverdag, fordi de er medvirkende til, at jeg kan give den bedst mulige pleje.

Nærvær – hver dag

Jeg trives bedst, når jeg kan mærke, at jeg gør en forskel for andre. Og det gør jeg. På EUX Velfærd får jeg kompetencerne og fagligheden til at give den bedst mulige sygepleje, og jeg bidrager til, at borgerne får et trygt liv. Det kræver hårdt arbejde, og derfor kan bare ét smil fra borgeren gøre min dag bedre. På den måde ved jeg, at de sætter pris på den hjælp, jeg yder.

Jeg føler ikke kun et ansvar for at møde op og gøre mit arbejde – jeg føler også et ansvar for at gøre det ordentligt. For det er mennesker, det handler om, og jeg vil helst afslutte alle arbejdsdage med følelsen af, at jeg virkelig har gjort en forskel. Det er min drivkraft.