JULIA  ·  23 ÅR  ·  SOCIAL- OG SUNDHEDSASSISTENT

Jeg hedder Julia og min faglighed gør forskellen

Mød Julia, der uddanner sig som social- og sundhedsassistent for at udleve sin drøm om en karriere inden for psykiatrien. 

 

Se filmen

En mærkbar forskel

Jeg valgte uddannelsen som social- og sundhedsassistent, fordi jeg føler, at det er dér, jeg kan gøre en forskel for andre. Det, der tiltaler mig ved uddannelsen, er, at jeg ikke kun skal beskæftige mig med medicin, men at jeg dagligt også arbejder med mennesker. Det driver mig at komme ud til nogle, der virkelig har brug for, at jeg er hos dem.

”Jeg prøver virkelig mange forskellige ting på uddannelsen, hvilket er vildt fedt! Jeg håndterer blandt andet medicin, der kræver ekspertise og faglighed. Men jeg nyder især den kontakt, jeg får til borgerne. Det er ikke kun min faglige ekspertise, der værdsættes. Nej, mit nærvær og min tilstedeværelse værdsættes. Det er i virkeligheden dét, der giver min hverdag værdi.”

Det menneskelige aspekt

Jeg ønsker at arbejde inde for psykiatrien, da det er det område, jeg synes er mest spændende. Det, der tiltaler mig ved lige præcis det område, er, at jeg dagligt møder mange forskellige aldersgrupper. Derudover ser og behandler jeg forskellige sygdomme, og det giver en varierende hverdag – noget jeg virkelig værdsætter. Inden for psykiatrien møder jeg nye udfordringer hver dag, hvor jeg kan få mine kompetencer i spil som social- og sundhedsassistent.

Jeg føler, at jeg gør en stor forskel for dem, jeg arbejder med og for. Jeg kan mærke på de borgere, jeg arbejder med, at jeg og mine kompetencer betyder noget for dem. De sætter pris på, at jeg er der, og det giver mig og min hverdag værdi.